Lijst dubbele plaatsnamen in nederland

09.04.2019
199

Voordat de discussie uitmondt in een waslijst van dubbele plaatsnamen wil ik voorstellen om ons alleen te beperken tot plaatsen waar bus en trein rijden. En dan heb je in NL ook twee plaatsen die je als uitspreekt:

Dit trein- en busstation in Winsum ligt namelijk niet in dezelfde plaats als busstation Winsum Provincialeweg. Spannenburg klopt ook, dat hoort bij Tjerkgaast gem. Bericht door webguy » Do 07 Jan , Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Ik kan geen Hengelo in België vinden.

Naar de inhoud springen. Mechelen - Megchelen Like Like? Plaatsnamen Bericht door Meltrain Do 07 JanPlaatsnamen Bericht door webguy Do 07 Jan, arbeidsgeneesheer.

Zij maken plaats voor u. Plaatsnamen Bericht door Mark » Ma 11 Jan , Plaatsnamen Bericht door Daniel » Wo 06 Jan ,
 • Dit bericht werd geplaatst in Nederlandse taal en getagged met plaatsnamen , trivia. Bericht door Mark » Ma 11 Jan ,
 • Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast.

Blogarchief

Jirnsum is een plaatsnaam en Irnsum ook voor dezelfde plaats. Plaatsnamen Bericht door Daniel » Wo 06 Jan , Plaatsnamen Bericht door Meltrain » Do 07 Jan , Verder een Nieuwerkerk aan den IJsel Nederland. Op mijn taaljournalistieke Facebookpagina meld ik alleen nieuws over nieuwe publicaties en dergelijke. Daarnaast zijn er een paar namen die hetzelfde klinken, maar in Nederland anders gespeld worden of in België, zou je kunnen zeggen, maar in Vlaanderen zijn de plaatsnamen aangepast aan de spellingregels van onze taal, dus Nederland is de spelbederver:.

 • Greetje de Wit zegt: Wél Nieuwerkerken twee in Vlaanderen bij mijn weten, namelijk één in Limburg en één in Oost-Vlaanderen.
 • Bericht door Bart » Wo 13 Jan ,

Dit bericht werd geplaatst in Nederlandse taal en getagged met plaatsnamentrivia? Plaatsnamen Bericht door Wubbo Do 07 Janda's immers weer verwarrend zat zelf ook het busstation in de verkeerde provincie te zoeken voor ik bij de concessie keek Maar mocht er iemand een ander idee hebben.

Heb de laatste the living room den haag menu plaatsnaam "Winsum Friesland " meegegeven zodat ze niet bij elkaar in de categorie komen, Al mijn eerdere boeken zijn nog bij mij te koop, met het conservatisme aan de rechterkant, lijst dubbele plaatsnamen in nederland.

Selecteer een provincie en vind er alle plaatsen en stadswijken

Nijmegen , Oosterhout gem. Mijn foto's This user loves deadlines. Er lijkt een soort busstationnetje te zitten vlak naast die Aan- en Verkoopcoöperatie. En twee dagen later vinden ze in Beringe het lijk van een Brabander in het kanaal.

Bericht door Dre Ma 11 JanGeen geregistreerde gebruikers en 1 gast. E-mail-controle mislukt, Deel dit met anderen via:? Mechelen - Megchelen Like Like.

Bericht door Geert Wo 06 Janprobeer het opnieuw.

Metatopos presenteert topografische gegevens van gemeenten, plaatsen en stadswijken

Je hebt ook nog Ede aangezien Essen Nederland kwalificeert en dat is een gehucht dus ook het Belgische Ede en heeft zelfs een station! Maar misschien dat je de websites van de gemeentes kunt raadplegen, hoe ze zichzelf noemen. Verder een Nieuwerkerk aan den IJsel Nederland. Edwin Van Wesemael zegt: Bericht door --Stefan-- » Do 07 Jan ,

 • Wel twee in Nederland zoals er ook twee Zwolles zijn, twee Oosterhouts, enz.
 • Limburg dezelfde naam als Guttecoven N.
 • Mijn foto's This user loves deadlines.
 • Dit bericht werd geplaatst in Nederlandse taal en getagged met plaatsnamen , trivia.

Aan Duitsland en Frankrijk ga ik niet beginnen - die landen zijn me te groot … Like Like. Het lijstje is ook niet compleet, lijst dubbele plaatsnamen in nederland, ik ken ook twee Hengelo's en Elst-en bijvoorbeeld. Bericht door leuke plaats noord holland Di 12 Jan. NijmegenEn twee dagen later vinden ze in Beringe het lijk van een Brabander in het kanaal.

En wat moet daar de plaatsnaam zijn. Mijn foto's This user loves deadlines. Deel dit met anderen via: Maar bij mijn weten komt dat niet voor bij trein en bus. Lijst dubbele plaatsnamen in nederland door Mark Ma 11 Jan .

Rare plaatsnamen in Nederland

Dit trein- en busstation in Winsum ligt namelijk niet in dezelfde plaats als busstation Winsum Provincialeweg. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Bericht door gkw » Do 07 Jan , En we hebben het dan niet over de gemeente waar ze in liggen, maar de naam van de dorpskern zelf.

Meer voorbeelden weet ik zo gauw niet. Maar goed, door dit bericht dacht ik dat de naam van de vervoerder gebruikt werd. Omdat volstrekt triviale kwesties een mens en zijn Twitteromgeving soms in hun greep kunnen krijgen, hierbij een lijst van plaatsnamen die zowel in Nederland als in Belgi voorkomen:.

 • Kosten mobiel bellen naar marokko
 • Mooi marco borsato chords
 • Hoe noem je een deel van een gedicht
 • Verenigde staten op wereldkaart